No a la MAT Selva es reorganitza per l’embat final del ramal

Compte enrere: o deroguem la MAT o ens l’imposaran!

El renovat comitè executiu crea les comissions d’Acció Local, Mobilització i Comunicació per aconseguir la derogació definitiva de la MAT

La plataforma acorda fomentar el diàleg entre les administracions que han d’executar la derogació i es reafirma en el seu compromís de “No a la MAT, ni aquí ni enlloc”

El renovat comitè executiu de la plataforma No a la MAT Selva s’ha reunit en sessió extraordinària, després de l’assemblea del passat dia 8, davant la situació d’urgència que suposa l’imminent inici d’obres de la subestació elèctrica de Riudarenes -pas previ a construcció del Ramal de la MAT-. En aquesta trobada han acordat crear tres comissions noves amb l’objectiu de conscienciar i mobilitzar al territori davant de les accions unilaterals que REE i Endesa Distribución està duent a terme per aconseguir els seus objectius.

La crida a la participació durant l’assemblea del dia 8 va obtenir una participació massiva amb un centenar de persones que es van afegir a la plataforma i en l’organització de les comissions acordades. Un fet que demostra la gran implicació del territori i el gran rebuig que cada vegada més desperta aquesta obra a la comarca de la Selva.

Pel que fa a les comissions, la d’Acció Local vetllarà per informar a peu de carrer de la gravetat del moment a través de reunions amb els representants dels ajuntaments i el teixit associatiu dels municipis afectats. La Comissió de Mobilització serà l’encarregada de pensar i executar accions de protesta pacífica mobilitzant els ciutadans amb l’objectiu de mostrar el malestar d’una lluita que fa més de 25 anys que dura. I la Comissió de Comunicació donarà a conèixer totes aquestes accions a través de l’online i el contacte amb els mitjans de comunicació i crearà estratègies per explicar la gravetat del moment i la història d’aquesta lluita. Actualment ja està en marxa a les xarxes socials la campanya La Natura ens crida per derogar la MAT on desenes de ciutadans estan expressant la seva indignació publicant vídeos i fotografies.

Renovació del Consell Executiu

Davant d’aquesta situació crítica, No a la MAT Selva es reforça amb l’entrada al consell executiu d’una quinzena de membres, professionals acreditats, que formen part del teixit associatiu del territori, entre els quals hi ha activistes socials i mediambientals històrics, per enfortir i enriquir la direcció de la plataforma de cara a fer front a l’embat final per aconseguir la derogació efectiva del Ramal de la MAT.

El compromís de No a la MAT Selva

No a la MAT Selva reforça el seu compromís de fomentar el diàleg entre les administracions que, a tots els nivells possibles, ja s’han mostrat favorables a la derogació del Ramal i a vetllar perquè s’executi com més aviat millor. També a mantenir-se ferms amb relació al famós lema NO a la MAT, ni aquí ni enlloc i a mostrar el seu rebuig a qualsevol altra alternativa que contempli la construcció d’un línia d’aquest tipus. També expressa la seva determinació a favor de les energies alternatives sostenibles com a model de futur en el nostre territori.

Notícies vinculades

L’ASSEMBLEA APOSTA PEL DIÀLEG ENTRE ADMINISTRACIONS PER LA DEROGACIÓ DEL RAMAL DE LA MAT

PREMSA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s